Интервю в 53 miles away

Интервю в 53 miles away
24 август 2017
ИНТЕРВЮТА

Силвия Боярова: Козметиката като начин на живот


Здравей, Силве. Благодаря, че се съгласи да отделиш малко време, за да поговорим за една по-различна козметика. Но първо ми разкажи какво те привлече към тази професия?

14721564_1107489632633656_3379651719859222428_n
Силвия Боярова

Здравей, Савина! Благодаря за възможността да си поговорим за козметиката, погледнато от малко по-различен ъгъл. Ще си призная, че никога не съм предполагала, че ще се занимавам с професионална козметика. По образование съм Магистър инж. Химик, но някак си не поглеждах в тази посока. Всичко стана случайно. Препоръчаха ме /без да зная/ и се започна диалог, който се реализира в Представителство в България. Това се случи с професионалната марка Spa Abyss.

Да поговорим за Spa Abyss. С какво тази козметика е по-различна от това, което се предлага на пазара?
Силвия: Когато отидох в Кипър и видях на място производството, все още не подозирах за силата на тази козметика. Едва когато се докоснах до продуктите, разбрах тяхната сила. Spa Abyss предлага голяма гама от продукти и терапии за професионалния сектор и домашна грижа. Всички продукти са натурални, нискомолекулярни и без изкуствени оцветители.

Какви технологии се използват?

15267820_1440884099270168_3659066530139622142_n
професионална серия „Златно сияние“

Силвия: Заводът разполага със собствена лаборатория и някои от терапиите са тяхна разработка, като Био-хелатното злато, извлечено от растения, полилифт и пептидогликаните, всючени в терапиите за лифтинг и подмладяване. Последните им разработки са в сектора на пептидите и аминокиселините, които намират голямо приложение в мезотерапиите и пренос на вещества на ниво хиподерма. Изключително добри резултати се постигат с терапиите и продуктите им за комедогенен, папуло-пустулозен и флегмонозен стадий на акне. Разбира се, при този дерматологичен проблем е необходимо много постоянство и търпение от страна на клиента.

Spa Abyss предлага една много добра алтернатива на Билковия пилинг – Фитопилинг. Фитопилинг терапията е значително по-щадяща от предлаганите досега варианти, липсват последващите неразположения за клиента и грижата в домашни условия е значително улеснена. Много можем да си говорим на темата Spa Abyss – в действителност е бездна от продукти и възможности.

Имаш ли любим продукт?
Силвия: Любим продукт? Много е трудно да се отговори на този въпрос. Всеки един продукт е уникален, предназначен за конкретен проблем и вид кожа, съобразен с възрастовата и граница, носещ в себе си конкретен терапевтичен ефект. Когато видя ефекта от използването на продукта аз съм удовлетворена и доволна. Работата ми е свършена!

Кои други марки представляваш?
Силвия: През 2014г. ми се обадиха от Испанското посолство с предложение да ме свържат с производител на професионална козметика от Испания. Много съм благодарна на тези хора. Благодарение на тях днес Laboratoriоs Valquer са на българския пазар и аз имам щастието да познавам и работя с част от един млад и мотивиран екип. Те също разполагат със собствена лаборатория. Уникалното при тях е, че всички продукти се произвеждат с допречистена вода с обратна осмоза. Благодарение на това, продуктите са свежи, с изключително ниско микробно число и съдържание на вредни примеси във водата. Тук мога много да говоря. Моята специалност е Технология на водата. Накратко ще кажа така: водата е изключително силен фактор в производството на козметични продукти. Около 90% от всеки продукт съдържа вода. Тя влиза в съединения с изключителна лекота, благодарение на кислорода в нейната молекула. Никога не подценявайте водата!

Това е самата истина. Иска ми се да поговорим за Laboratorios Valquer – какво по-различно предлагат те, има ли специфичен продукт, който може да се използва при суха или много мазна кожа? Испанците имат хубави кожи, поне тези, които аз познавам. Направо са като с Photoshop!
Силвия: В козметичната линия на Laboratorios Valquer са включени продукти за лице, коса и тяло, обхващащи както професионалния сектор, така и серия за домашна грижа. Продуктите за коса са изключително разнообразни и задоволяващи изискванията на всеки клиент. Голяма част от продуктите са без парабени, сулфати, изкуствени оцветители и консерванти. Прекрасна е кератиновата терапия за коса SBS Divinity за тотално възстановяване на суха, боядисвана и увредена коса с Хиалуронова киселина, Кератин, Колаген и Провитамин 5.

Когато говорим за мазна и акнеична кожа, трябва да се има предвид, че продуктите са строго профилирани както за професионална употреба, така и за домашна грижа. Има такива в линията на Spa Abyss. Серията за лице включва продукти за домашна грижа за различни възрастови групи и тип кожа. Интересна е разработката им с пептиди от змийска и пчелна отрова, благодарение на която борбата със стареенето на кожата става по-лесна.
В началото на 2017-та година серията за тяло се допълни с два нови продукта с много популярния в Азия HALAL сертификат. Този сертификат се издава на продукти с изключитена чистота на включените в него съставки, без алкохол, парабени и суровини от животински произход. Шампоанът и Душ-гелът са изключително деликатни и нежни, подходящи както за мъже, така и за жени, осигуряващи дълбока хидратация на кожата и същевременно с грижа за здравето.

И след като заговорих за здраве веднага решавам да ви представя един уникален български продукт, който ми е любим и не само на мен. Студенопресованото масло от шипкови семена на Ecola. Наистина прекрасен продукт – 100% органичен, съдържащ омега 3,6,9 мастни киселини, флаваноиди, високи дози Витамин С. С него вече две години постигаме отлични резултати в борбата срещу стареенето и пигментацията на кожата.

18486152_1695510823807493_1982994278386439169_n
студенопресовано масло от шипкови семена Ecola

100% натурални продукти предлагат и Aroma Herbal – словенска марка с богат избор на масажни масла и олиа, пилинги и антицелулитни продукти за тяло, както и 100% натуралните алгинатни и шейкер-маски за лице. Вече пет години работя с вносителите на тази марка и съм безкрайно благодарна, че имам възможността да работя с истински професионалисти като тях.

Когато се видяхме първия път, в офиса ти забелязах още няколко непознати до онзи момент за мен марки. Сподели кои са те.
Силвия: Независимо от богатия асортимент продукти и в двете марки аз не спирам да разнообразявам асортимента и да предлагам на клиентите си варианти. Така стигнах до продуктите на EvoluDerm – Франция, Balance – Англия, NaturalWorld – Англия и 7th Heaven – Англия. Изключително богата гама от продукти за почистване на лице според възрастта и типа кожа на EvoluDerm, цяла серия против бръчки и с лифтинг ефект на Balance, Серия за цялостна грижа за косата с 95% натурално съдържание на включените съставки на NaturalWorld и богата маска натурални маски за лице и коса на 7th Heaven.

В последно време много хора се ориентираха към натуралните продукти. Какви са твоите препоръки?
Силвия: Когато говорим за тип кожа, винаги трябва да имаме предвид спецификата на състоянието и да не правим компромис с адекватната грижа към съответния проблем. В крайна сметка сериозността, с която ще се отнесем ще преекспонира в резултатите, които ще получим. Най-важното е да се грижим за себе си всекидневно и с постоянство. Не само външно, но и вътрешно. С правилен подбор на козметика, храна, добри взаимоотношения вкъщи и на работа… Обичайте себе си и не забравяйте, че заслужавате най-доброто!

Всички наши продукти можете да разгледате на http://www.abyss-bg.com. Или да ни посетите в офиса в гр. Варна, ул. Райко Жинзифов 3. Телефони за връзка: 052/ 601863, 0879/531310; имейл: spa_abyss@abv.bg

19511047_1758232647535310_7721994241551818315_n

 

Advertisements

Коледа в Mall Varna

16-24 декември 2017г.

прочети още

Arena of Beauty 2017

Международно изложение Arena of Beauty Professional е сектор от създадената през 1997г. марка „Арена на красотата“. Тази година Arena of Beauty ще отбележи 20-ата годишнина от провеждането на първото изложение „Арена на красотата“.

прочети още

КОРЕКТНА ФИРМА ЗА 1016г

Какво е сертификатът Коректна Фирма?

прочети още

XXV ФЕСТИВАЛ НА КРАСОТАТА И ПРИЧЕСКАТА

И тази година Спа Абисс Козметикс ООД ще представи продуктите си в в гр.Пловдив.

прочети още